Händelser RSS - Dalarna

lördag 16 januari 2010

Enade Vi Stå Söndrade Vi Falla!

Startsidan Diskussioner Min sida Bloggar Tuben Inställningar Hjälp


Visar inlägg i tråden '"Det största hotet mot den nationella...'

Den här tråden startades utav fishboy onsdag den 13 januari kl 22:57. Den har fått 14 svar och blivit visad 164 ggr.


Lås denna tråd Bevaka denna tråd



Från: Obygden
Inlägg: 352
fishboy P30 skrev
onsdag den 13 januari kl 22:57rörelsen är den nationella rörelsen"



Inom den så kallade nationella rörelsen finns ett myller av organisation, partier, föreningar, nätverk osv och alla drar åt varsitt håll, när man egentligen vill samma sak, för att illustrera;



ND, nationaldemokrater, vilket betyder nationalistiska demokrater...(varför skapa en helt "ny" ideologi istället för att rätt och slätt kalla sig nationalister istället för nationaldemokrater, nationaldemokratiska rörelsen osv..?)



Svenskarnas parti/folkfronten, är nationalister men anser;

"4, Sverige skall styras på ett så ändamålsenligt sätt som möjligt: Statsapparaten skall ledas av ett modernt statsskick som så effektivt som möjligt gagnar svenskarna. Statsskicket måste bygga på kompetens och ansvar, och dess uppgift skall alltid vara att tjäna befolkningen, aldrig tvärtom. Det styrande systemets ledord skall vara förbättring, utveckling och hela folkets väl."



http://www.svenskarnasparti.se/vidareutveckling-av-de-politiska-punkterna/



Vilket i klartext skulle kunna betyda att man hade personval och en begränsad tid man kan inneha ett politiskt uppdrag..



SMR, är nationalsocialister, alltså nationalister, men anser;

"Motståndsrörelsen kämpar FÖR ett sant folkstyre som mer liknar den som man idag har i Schweiz, vidare vill vi inte ha ett passiviserat folk som inte bryr sig i sin framtid. Det är allas skyldighet att engagera sig i och sätta sig in i viktiga beslut."



http://patriot.nu/visa_ett_fragsvar.asp?fragID=2



Vet inte vad andra nationalsocialister tycker om det men SMR är för en form av demokrati..



Nordisk Förbundet, Identitära, men nationalister, eller i alla fall etniskt medvetna;

"För att säkra våra ideals framtid måste vi i slutskedet bygga en folklig maktbas. Vi vet att många människor idag lider i det tysta och känner att de inte har någon talan. De delar inte den nuvarande maktens ideal och de kommer inte att vara lojala mot regimen när den kommer i gungning. "



http://nordiskaforbundet.se/artikel.asp?aID=116



Finns inget om att byta ut demokrati mot något annat...



Är det konstigt att nationalister inte blir tagna på allvar, när alla i princip eftersträvar samma sak, men vill ha olika etiketter på samma sak, när alla eftersträvar samma sak, men inte inser det själva...



SD, kallar sig nationalister och demokrater, men det är en helt annan historia..



Hur länge ska "kampen" genomsyras av personkonflikter, bristande organisatorisk förmåga och enskilda personer prestige hunger (i en rörelse som är en promille av befolkningen och utan någon som helst makt).

Svara



Från: Obygden
Inlägg: 638
Svensk Bonde P63 skrev
I förrgår, kl 13:35Jag håller med dig Fishboy, jag har varit inne på detta förut och har även senast 2008 skrivit i min blogg om problemet

http://skepparens.blogspot.com/2008/07/enade-vi-st-sndrade-vi-falla.html

Det ser ut som, om det inte kan komma fram en verkligt engagerad enande kraft som kan dra till sig "folket på gatan", så kommer vår rörelse inte att vara mer än marginell.

Vi skall veta att den styrande makten gör allt för att splittra oss och drar sig inte för infiltration i våra led. Jag är helt övertygad om att det finns kollaboratörer inom ND, precis som inom andra nationella organisationer. Makten måste ju hålla koll på oss så vi inte plötsligt blir ett hot för dem. Den styrande makten använder betydande ekonomiska summor för denna verksamhet.

Skulle det dyka upp en verkligt enande kraft kommer det att ses som ett hot mot den styrande eliten (Obs. den styrande eliten i sig själv, folket i övrigt bryr sig dessa förrädare inte ett dugg om) och skulle bekämpas skoningslöst med alla medel, även s.k. icke demokratiska medel.

Detta mina vänner är vad vi har att kämpa emot, men utan enande illa kvickt förblir den nationella kampen verkningslös. Vi måste bli klokare och ha bättre kontroll på vilka vi har inom våra led. Vi måste bli klokare på att planera strategiskt och vi måste bli betydligt mer osjälviska och uppoffrande om vi skall lyckas. Det senare är nog det svåraste, eftersom nästan hela den senaste generationen har blivit, vare sig den vill eller inte, så till den grad, indoktrinerad av den styrande eliten, att vara själviska men passiva när det gäller att utföra något.
Svara



Från: Jönköping
Inlägg: 23
Panzerlied P22 skrev
I förrgår, kl 13:58Jag tycker inte SD är demokratiska om de inte accepterar andra åsikter än sina egna! Och dels är inte SD nationella de kan ju tänka sig att byta ut etniciteten så länge det kulturella yttre är "svenskt". Som jag förstått det i alla fall.

Citerar mig själv från Frihet.nu:


Eftersom tiden är knapp för vårt folks överlevnad så kan vi likväl skita i alla "ideologiska" etiketter. Nationaldemokrat, nationalsocialist, etnonationalist, etnopluralist ... vi är alla nationalister! Låt oss enas kring det viktiga: Vårt folks etniska överlevnad!, istället för att gnabbas om vilka skillnader som råder


Eller har jag fel? :)
Svara



Från: Falköping
Inlägg: 20
Mickepicke P20 skrev
I förrgår, kl 17:33Bra ämne fishboy!

riktigt intressant!jag själv har svårt och veta i vilken rörelse ja passar bäst i ideologiskt. finns mycket som är bra i alla nationella partier.

vore nog en bra ide att göra fler manifestationer tillsammans som F.M och Salem.


Vore roligt om många av dom som varit engagerade länge kunde komma med teorier hur/varför de är så att rörelsen är så splittrad?!
Svara



Från: Stockholm
Inlägg: 200
André Le Blanc P18 skrev
I förrgår, kl 19:12Jag anser att den så kallade nationella rörelsen bör delas i tre organisationer.

En pseudo nationell organisation i stil med sd. Dvs folk som har en del nationella åsikter men inte kan räknas som nationella.

En nationaldemokratisk organisation som är nationell och vågar ta kontroversiella ståndpunkter. Men den organisationen är demokratisk och fungerar på ett sätt som attraherar folk, dvs ingen negativ subkultur och onödiga historiska diskusioner.

En radikal nationell organisation som älskar hitler, rakar skallar och slåss på stan.

Fler organisationer än de som jag just nämnde behövs inte.
Svara



Från: Norrtälje
Inlägg: 793
Karl Alfred P42 skrev
I förrgår, kl 19:25Splittring är av ondo för en stark och enad rörelse. Maktens krafter önskar inget hellre än att vi ska bedriva politiskt "inbördeskrig".

Men...jag håller inte med vare sig Fishboy eller Svensk Bonde om ni menar att "vi strävar efter samma sak" med syfte bla på nationaldemokrater och nationalsocialister!

Det allmänna och innehållslösa konstaterandet "vi är alla nationalister" låter så fint men innehåller så vitt skilda ting. Hade det varit så enkelt så hade vi varit enade för länge sen.

Jag vill gärna enhet men för att detta ska kunna uppnås långsiktigt och med bestående kvalitet i en avgörande och enande ideologi och organisation krävs minst av allt konturlös, substanslös och menlös enhet kring ordet nationalism. Se bara hur det sett ut och ser ut.

Vad som krävs för enhet i framtiden är klargöranden av vad som enar och vad som faktiskt skiljer! Allt annat är teoretiskt flummande utan verklighetsförankring.

Dagens svenska nationaldemokrati är en modern, etnopluralistisk fortsättning på historiskt tidiga svenska strävanden för nationell, och socialt ansvarstagande folkgemenskap.

Nationaldemokratin är en ideologi och nationalsocialismen är en helt annan. Jag anser att nationalsocialisterna har en felaktig syn på organisation, på mänskligheten och på nationell samhällsstruktur. Men jag anser samtidigt att många nationalsocialister verkligen är ärliga i sin ambition att vilja rädda vårt folk och land trots att de är "fel ute" så att säga. Många frågor är gemensamma men principiella frågor avgör det faktum att organisatorisk enhet i en organisation är omöjlig för närvarande. Det krävs både födslovärkar och krystanden för att den nationella enhetens barn ska kunna födas och växa upp.

Enda vägen till en positiv utveckling är alltså ideologisk linjekamp och diskussioner som leder framåt mot en aktionsenhet kring en miniplattform för folk och fosterland.

Jag är nationaldemokrat och tror på nationaldemokratin och jag vill inte vara nationalsocialist och tror inte på nationalsocialismen.

Konkret kamp och konkreta aktioner typ Salemmanifestationen är en form av enhet kring sakfrågan/sakfrågor. Det är alldeles utmärkt och mer av den varan behövs.

Ideologisk diskussioner är "ett måste" och av det skälet skapade jag tråden "Nationaldemokratins position kontra liberalismen, nationalsocialismen och kommunismen.


Startandet av denna tråd ser jag lite som en något märklig kontring mot den tråd jag startade.


Svara



Från: Obygden
Inlägg: 352
fishboy P30 skrev
I förrgår, kl 21:08Splittring är av ondo för en stark och enad rörelse. Maktens krafter önskar inget hellre än att vi ska bedriva politiskt "inbördeskrig".

Men...jag håller inte med vare sig Fishboy eller Svensk Bonde om ni menar att "vi strävar efter samma sak" med syfte bla på nationaldemokrater och nationalsocialister!

Det allmänna och innehållslösa konstaterandet "vi är alla nationalister" låter så fint men innehåller så vitt skilda ting. Hade det varit så enkelt så hade vi varit enade för länge sen.

Jag vill gärna enhet men för att detta ska kunna uppnås långsiktigt och med bestående kvalitet i en avgörande och enande ideologi och organisation krävs minst av allt konturlös, substanslös och menlös enhet kring ordet nationalism. Se bara hur det sett ut och ser ut.

Vad som krävs för enhet i framtiden är klargöranden av vad som enar och vad som faktiskt skiljer! Allt annat är teoretiskt flummande utan verklighetsförankring.

Dagens svenska nationaldemokrati är en modern, etnopluralistisk fortsättning på historiskt tidiga svenska strävanden för nationell, och socialt ansvarstagande folkgemenskap.

Nationaldemokratin är en ideologi och nationalsocialismen är en helt annan. Jag anser att nationalsocialisterna har en felaktig syn på organisation, på mänskligheten och på nationell samhällsstruktur. Men jag anser samtidigt att många nationalsocialister verkligen är ärliga i sin ambition att vilja rädda vårt folk och land trots att de är "fel ute" så att säga. Många frågor är gemensamma men principiella frågor avgör det faktum att organisatorisk enhet i en organisation är omöjlig för närvarande. Det krävs både födslovärkar och krystanden för att den nationella enhetens barn ska kunna födas och växa upp.

Enda vägen till en positiv utveckling är alltså ideologisk linjekamp och diskussioner som leder framåt mot en aktionsenhet kring en miniplattform för folk och fosterland.

Jag är nationaldemokrat och tror på nationaldemokratin och jag vill inte vara nationalsocialist och tror inte på nationalsocialismen.

Konkret kamp och konkreta aktioner typ Salemmanifestationen är en form av enhet kring sakfrågan/sakfrågor. Det är alldeles utmärkt och mer av den varan behövs.

Ideologisk diskussioner är "ett måste" och av det skälet skapade jag tråden "Nationaldemokratins position kontra liberalismen, nationalsocialismen och kommunismen.


Startandet av denna tråd ser jag lite som en något märklig kontring mot den tråd jag startade.


Läste du ens mitt inledande inlägg..?

Gärna ideologiska diskussioner, men inte ologiska..
Svara



Från: Obygden
Inlägg: 352
fishboy P30 skrev
I förrgår, kl 21:10Bra ämne fishboy!

riktigt intressant!jag själv har svårt och veta i vilken rörelse ja passar bäst i ideologiskt. finns mycket som är bra i alla nationella partier.

vore nog en bra ide att göra fler manifestationer tillsammans som F.M och Salem.


Vore roligt om många av dom som varit engagerade länge kunde komma med teorier hur/varför de är så att rörelsen är så splittrad?!


Personliga bråk, personlig prestige, bristande organisation, bristande ledarskap, okunskap, icke fungerade policy för personer inom rörelsen, rent ut sagt den egoismen som nationalismen säger sig sträva mot...


Svara



Från: Falköping
Inlägg: 20
Mickepicke P20 skrev
I förrgår, kl 21:23om de är av de faktorerna som inte samarbetet fungerar så är de sorgligt. i vårat avlånga land borde vi kunna bita ihop och arbeta mer tillsammans. istället för hamna i konflikt med varandra. Massa erfarenhet finns ju hos de olika rörelserna som alla kan få nytta av. propaganda spridning i städer,på arbetsplats, i skolan etc etc.
Svara



Från: Obygden
Inlägg: 638
Svensk Bonde P63 skrev
I förrgår, kl 21:40Men...jag håller inte med vare sig Fishboy eller Svensk Bonde om ni menar att "vi strävar efter samma sak" med syfte bla på nationaldemokrater och nationalsocialister!

Karl Alfred, jag tror du hoppade föör långt och hann inte läsa vad jag skrev i alla fall. Fishboy får snacka för sig, men vad jag förstod menade han samma sak som jag. Jag nämnde inte något annat än ND och enande inom ND i första hand.

Jag tror emellertid även att det vore bra för en nationell rörelse att inte skapa fler fraktioner inom närstående grenar, för mig menas det senare med icke totalitära partier.

Vi bör hålla en klar gräns mot partier och fraktioner som inte gynnar Sverige och svenskarna i långa loppet, men jag skulle vilja ha mer samarbete med närstående partier/rörelser. Hade inte borgarförrädarna hållit ihop hade de aldrig haft en chans mot sossarna och deras rödgröna röra. Det är ju klart att det kommer att finnas olika partier inom den nationella rörelsen, vi kan inte alla tycka likadant. Jag tror man enkelriktar sig om man tycker att ND är den enda sanna nationalistiska rörelsen.

Eftersom Fishboy drog igång tråden om ett HOT och nämnde splittring så håller jag med honom att håller vi inte ihop blir vi aldrig starka. När tråden ändå handlar om HOT ville jag också nämna det inre hotet som högst relevant.

Är du med nu Kalle?
Svara

Sida 1 av 2 1 2 ›






Skriv ett snabbsvar till denna tråd



FetKursivUnderstrucken---------------BildL�nk---------------TextstorlekStortNormaltLiten---------------Bulleted listNumriskt listaList item---------------CitatCode---------------TubenYoutubeGoogle Video---------------Rensa



Skicka inlägg





Totalt är 6 inloggade just nu. Du kan klicka här för att se alla som är online.



2009-11-19
Nordland startade tråden Könsbyte ett brott mot naturens lagar i Allmänna diskussioner forumet.
Nordland startade tråden Brev från Janne 091112 i Allmänna diskussioner forumet.
2009-10-11
Nordland startade tråden Hennix 091011 i Allmänna diskussioner forumet.
2009-10-05
Nordland startade tråden Tal 1 maj 2009 Helsingborg i Allmänna diskussioner forumet.
2009-10-02
Nordland startade tråden Brev från Janne 091002 i Allmänna diskussioner forumet.
2009-10-01
Nordland startade tråden Alex Jones Show USA i Allmänna diskussioner forumet.
2009-09-29
Nordland startade tråden Radio ND Vårt Partiprogram! i Nationaldemokraterna forumet.
Nordland startade tråden Radio Holger Danmark i Allmänna diskussioner forumet.
Nordland skrev ett inlägg i tråden SD Torsby värnar om svenskheten!.
2009-09-27
Nordland startade tråden Sveriges Fria Radio i Allmänna diskussioner forumet.



Stil P9 26 november kl 17:02
Nrate P19 20 november kl 19:46
Träskalle P24 19 november kl 17:12
angelababy007 F23 18 november kl 21:47
Bagarbarn P20 08 oktober kl 22:55
Yoda (Jussi) P44 02 oktober kl 00:13
l1f35tyl31nch485 P17 01 oktober kl 14:56
Strassta P29 30 september kl 22:14
Svitjod F27 27 september kl 13:19
Rikard P27 15 september kl 11:24















Nordland P22
Östhammar i Uppsala län









Vilka är online? (0)0000Inställningar
Min status
SynligUpptagenOsynlig

Inaktivera ljudmeddelandenVilka är online?
Sätt mig som osynlig
Du verkar inte ha några vänner...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen med din kommentar,vårda språket!