Händelser RSS - Dalarna

lördag 13 mars 2010

Hennix

Trevlig helg!
Jag vidaresänder här ett utmärkt brev och tillrättavisning från Siv-Inger Mattsson till hycklarna på OBS-redaktionen vid SR.
Mvh
N-E HEnnix




From: inger-siv mattsson


Nacka den 11 mars 2010



Sveriges Radio

OBS-redaktionen



Ämne: Främlingsrädsla

Jag har några synpunkter på OBS den 10 mars, då ämnet var ”främlingsrädsla.” Bl a sade Maria Lantz (?), Konsthögskolan att ”det är obegripligt att någon kunde vara rädd för de fåtaliga – rädsla brukar vara riktad mot massorna ”

Som exempel på denna ”rädsla för de fåtaliga” tog hon upp de ensamkommande s k ”flyktingbarnen.” ”Hur kommer det sig att vi är rädda för ett fåtal flyktingbarn”? undrade hon. Om jag hörde rätt talade hon t o m om ”en obegriplig rädsla för dessa småttingar.”

Det låter alltid som om det rör sig om blöjbarn eller treåringar som tultat hit från Tredje världen med nallen under armen och nappen i mun. I realiteten är dessa ”småttingar” mer eller mindre vuxna män med riklig skäggväxt och 46 i skor. De brukar dock se till att vara nyrakade vid de fotograferingstillfällen svenska massmedia är så generösa med.

Dessutom är flera tusen ensamkommande ”barn ”om året knappast ett fåtal.

1990 kom 2 250 och i januari och februari 2010 var antalet 238 respektive 154. Den 1 mars fanns 1 677 asylsökande ensamkommande ”barn” inskrivna i mottagningssystemet. Man kan knappast tala om ”ett fåtal”!



Berättigad rädsla för ”småttingarna”

Beträffande en eventuell rädsla för dessa ”småttingar” är denna helt befogad. Ett litet urval exempel:

Enligt fackförbundet Kommunal har personalen på Gullspångs boende för flyktingbarn i Hova utsattas för våld, hot och sexuella trakasserier av de gulliga ”småttingarna.”

”Småttingarna” har bl a kastat inventarier mot personalen, hotat dem med vassa föremål och uttalat hot som ”jag ska märka dej.” Flera av de nyrakade ”småttingarna” har ”tafsat på den kvinnliga personalen på ett otillbörligt sätt.”

Kommunal krävde att Gullspångs kommun omedelbart skulle vidta åtgärder för att ”stävja det våld, de hot och de sexuella trakasserier som barnen utsätter framför allt den kvinnliga personalen för. ” Bl a krävde Kommunal att ”kommunen ska informera flyktingbarnen om sia skyldigheter bär det gäller ett acceptabelt socialt beteende.”

Gullspångs socialchef Eva Thimfors svarade att ”det gör vi varje dag. Det ingår i den sociala integrationen.” Enligt uppgift sade hon därpå personalen för att ”de inte höll måttet.”

Jag förmodar att ”den sociala integration” Thimfors talade om är samma lyckade och berikande integration som bl a resulterat i stenkastning mot polis, räddningstjänst – ambulans, brandkår – och lokaltrafik, sönderskurna brandslangar, utbrända bilar, nerbrända skolor, daghem och fritidsgårdar, överfall, misshandel, rån, gruppvåldtäkter, mord mm mm.

Enligt SvD den 5 december 2009 har det blivit allt vanligare att ”mycket unga pojkar begår sexuella övergrepp mot barn i samma ålder eller yngre. Ofta är pojkarna ensamma och kan inte hantera sin sexualitet.”

För en tid sedan anhölls [1]ett 20-årigt ”barn” – Salah Fadi Samir Mahdi El-Kaissi Ramadhan för att ha krossat huvudet på sin f d svenska flickvän Emma P. Han var tidigare dömd för flera grova brott bl a sexuellt utnyttjande av barn, misshandel och olaga hot.[2]

Vi har blivit itutade att ”flyktingar” så gott som undantagslöst blir ”utsatta, exkluderade, marginaliserade, stigmatiserade och diskriminerade” i det rasistiska och främlingsfientliga

Sverige. Denna ”utsatthet, exkludering, marginalisering, stigmatisering och diskriminering” leder i sin tur ofelbart till våld och kriminalitet. Alltså finns det anledning till rädsla.



”Småttingarnas” framfart förskräcker

I Skellefteå gick en av de ensamkommande ”småttingarna” bärsärkagång i det hem han placerats. Han slängde bl a runt en TV i bostaden och krossade alla möbler som kom i hans väg. ”Småttingen ” var 20 år gammal.

I ett annat flyktingmottagande skulle ”småttingarna” hjälpa till med bl a städning och inköp av mat. De vägrade: ”Det finns personal som ska göra detta.”

Ett ensamkommande ”barn” hade enligt Aftonbladet ringt sin fru (!) för 93 000 kr på skattebetalarnas bekostnad.

Det visade sig att de fem ”småttingar” från Afghanistan som i julas påstod sig ha ”kastats av från en container i en främmande skog” och blivit våta om fötterna åkt X2000 från Köpenhamn utan giltiga färdbevis. Snyltandet hade

m a o redan börjat!

Ett av dessa ”barn” var enligt en obekräftad uppgift 30 år!

Eftersom jag har för mig att Sveriges Radio enligt sina instruktioner skall slå vakt om saklighet och opartiskhet föreslår jag att OBS snarast belyser även dessa aspekter av de ensamkommande ”flyktingbarnens” berikande av Sverige!



Avslutningvis

Den kanadensiske forskaren Mark Schaller definierar rädslan fär det främmande som en del av vårt ”förhållningsbaserade immunförsvar:” Han ser denna befogade rädsla som ”en antropologisk konstant” och inte som ”ett moraliskt karaktärsfel” som svenska media, politiker och en självutnämnd kulturell elit vill ha det till!



Inger-Siv Mattson, f d internationell sekreterare vid ett statligt forskningsråd

Alphyddevägen 55, 131 35 Nacka



--------------------------------------------------------------------------------

[1] Mål B 2583-09

[2] Dom B 1990-06




--
N-E Hennix

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen med din kommentar,vårda språket!